Wie ben ik?

Ik ben Ad Jacobs (A.A.M.), osteopaat D.O./MRO (1958). In 1982 afgestudeerd in Amsterdam, aan de Academie Fysiotherapie Leffelaar. Daarna ben ik gaan werken als fysiotherapeut in Blaricum. Daaropvolgend diverse specialisaties binnen de fysiotherapie.

In 2001 afgestudeerd aan de I.A.O., Internationale Academie Osteopathie, welke haar hoofdzetel heeft in Gent, Belgiƫ. Sindsdien uitsluitend werkzaam als osteopaat D.O.

In diverse richtingen binnen de osteopathie aanvullende cursussen/specialisaties gedaan en in juni 2012 een tweejarige post-graduaat opleiding Osteopathie bij Kinderen afgerond.

Waarom osteopathie?

Osteopathie onderscheidt zich door te kijken naar het totaal van de mens en zoekt heel ver naar oorzaak en gevolg. Ook invloeden van regio's in het lichaam welke niet altijd zo voor de hand liggen of makkelijk te vinden zijn, worden binnen de osteopathie erbij betrokken. Het kan daarom gebeuren dat er middels osteopathie resultaten behaald worden, die mensen met soms al heel langdurige klachten, enorm positief doet verbazen. Maar ook op het gebied van preventie (voorkomen van), of in een betere/verdere ontwikkeling bij kinderen heeft de osteopathie veel waarde.

Mijn uitdaging

Het is steeds weer mijn uitdaging om heel individueel te bekijken of ik gezondheidswinst kan behalen. Niet alleen het behandelen van klachten van de wervelkolom, andere gewrichten of verschillende soorten buikklachten maar daadwerkelijk het lichaam zo proberen te prikkelen opdat het, binnen de mogelijkheden, optimaal presteert. De kracht die ieder lichaam in zich heeft om te streven naar herstel is groot, maar kan ook onder druk staan. Het zoeken naar die belemmerende factoren in de verschillende personen is mijn uitdaging! 

Natuurlijk lukt dat niet altijd maar wel heel vaak. Ondanks vaak lang bestaande problemen of velerlei belemmerende factoren die het gehanteerde leef- en gedragspatroon met zich mee kunnen brengen.

Er is soms veel mogelijk zonder dat mijn interventie erg belastend is voor het lichaam maar het lichaam kan wel sterk reageren!
Een diep respect voor wat we zijn en kunnen is dan ook aanwezig. Met datzelfde respect probeer ik het lichaam aan te zetten tot nog beter!

Mijn uitdaging en uw kans!

Ik zie de osteopathie als een complementerende (aanvullende) behandelwijze naast de bekende reguliere geneeskunde. Indien nodig vindt dan ook overleg of verwijzing plaats. Behandeling naast andere behandelwijzen gebeurt dan ook vaak!

Er is geen verwijzing van een arts noodzakelijk voor een consult osteopathie.